Activiteiten

Maak nieuwe herinneringen

Mas Magique ligt in de Cevennen in het Zuiden van Frankrijk. In deze regio heerst een mediterraan klimaat en per jaar geniet je gemiddeld van 300 dagen zon. Een uitstekende vakantiebestemming waar veel te beleven valt. 

De eindeloze mogelijkheden rondom het terrein:

 • Wandelen

Ons vakantiehuis bevindt zich in het Nationaal Park van de Cevennen. Hier vind je wilde en ongerepte landschappen met rivieren, beekjes en gevarieerde fauna en flora. Het Nationaal Park heeft een oppervlakte van 320.000 hectare en strekt zich uit van Lozère tot de Gard. Het hoogste punt bevindt zich met de mont Lozère op 1.699 meter. Dus ideaal voor wie van hiken houdt.
Leuk weetje: het Nationaal Park van de Cevennen staat op de UNESCO wereldlijst voor beschermde biosfeer. 

Naast wandelen kan je in het park terecht voor cultuur:

 • In het Parkhuis ‘Maison du Parc’ vind je een permanente tentoonstelling die gewijd is aan het natuurlijke milieu van het park
 • In het museum van de Cevennen kom je meer te weten over de kunst en de geschiedenis van de streek
 • En in de Magnanerie de la Roque zijn er tentoonstellingen over de geschiedenis van de zijdendraad en de zijderupsenteelt. 

Meer informatie

 • Kajakken 

In de Cevennen zijn er verscheidene rivieren waarop je kan kajakken. 

Kajakken kan in de buurt van ons vakantiehuis tussen de vele bergkloven en rotsen. Algemeen is het water redelijk rustig en zijn er enkele stroomversnellingen die voor avontuur zorgen. Kajakken is de ideale manier om op een alternatieve manier te genieten van de prachtige natuur in Zuid-Frankrijk. 

 • Canyoning

In de omgeving van Florac, op 50 km van onze Mas Magique, zijn er verschillende organisaties die canyoning aanbieden.

 • Watersporten

Op het vlakbij gelegen “lac du camboux” kan je verschillende watersporten beoefenen.

 • Uitstap naar Montpellier

Midden in de regio ligt Montpellier. Een stad die in 2019 het keurmerk ‘Stad van kunst en geschiedenis’ kreeg. In de stadskern zijn geen auto’s toegelaten, dus ideaal om te voet of per fiets op verkenning te gaan. De stad is de zevende grootste stad van Frankrijk en biedt voor elk wat wils. Er zijn Middeleeuwse smalle straatjes, leuke winkeltjes, collecties van schone kunsten, gezellige bars en restaurants, een wijngaard, botanische tuinen, musea, … 

Meer informatie

 • Uitstap naar Avignon

In ‘de stad van de pausen’ staat het bekende ‘Palais des Papes’ dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Ook le pont d’Avignon , zoals het liedje het zegt “sous le pont d’Avignon, on y danse…” kan je hier bezichtigen. In juli verandert Avignon in een theaterstad. Het straattheaterfestival is gesticht in 1947 en vindt nog steeds jaarlijks plaats. 

 • Uitstap naar Uzès

Uzès ligt tussen Alès en Avignon. Een ommuurde stad, met gezellige en autovrije straatjes. Ideaal om te winkelen in unieke boetieks en gezellig te gaan eten. De stad is gekend om zijn leuke markten met streekproducten op woensdag- en zaterdagvoormiddag. 

 • Uitstap naar Nîmes

Dé stad van de Romeinen. Het best bewaarde Romeinse gebouw staat in Nîmes, het “Maison Carré”. Eind juni tot begin juli vindt hier het jaarlijkse ‘Festival de Nîmes’ plaats. Een jaarlijks festival met ongelofelijke line-ups.
Tijdens de zomermaanden kan je elke donderdag naar “les jeudis de Nîmes”, een gezellige avondmarkt met tal van optredens in het oude centrum van Nîmes.

 • Uitstap naar de kust 

Zin om een dagje te luieren? Dat kan op de stranden in de regio tussen Montpellier en de Camargues.

Gezellige winkeltjes en restaurantjes vind je in Sainte-Marie-de-la-mer in de Camargues. Op weg naar het gezellige stadje kan je wilde paarden en flamingo’s spotten. 

Naast Sainte-Marie-de-la-mer zijn er nog andere badplaatsen, waaronder Arles, La Grande Motte, Carnon-Plage en langs “Le Grand Travers” vind je tal van hippe strandbars. 

 • Proeven van streekproducten

De Cevennen kent heel wat streekproducten en -gerechten, zoals schapen- en geitenkazen, honing, jammen, kastanjesoep en de heerlijk zoete crème de châtaigne. Deze producten kan je proeven op lokale markten in de buurt en in de omliggende restaurants.

 • Paardrijden 

Beneden aan het dal leent de omgeving zich ertoe om paard te rijden. Ponyritjes, boswandelingen in de hand en wandelingen begeleid door een instructeur zijn mogelijk. 

Meer informatie

 • Bezienswaardigheden

Naast wandelen en andere activiteiten beschikt de Cevennes ook over heel wat bezienswaardigheden. “Le pont du Gard”, een UNESCO werelderfgoed, is er een van. De Romeinse aquaduct start in het centrum van Nîmes en is een aantal kilometer lang. 

 • Brocante marktjes

Ook de lokale rommelmarktjes zijn een bezoek waard. Iedere zondagvoormiddag kan je terecht in Anduze op de wekelijkse Brocante markt. Unieke stuks shop je tijdens het Paasweekend en in het weekend van 15 augustus op de “Brocante de Barjac”.

Kortom heel wat mogelijkheden om tijdens je verblijf er op uit te trekken en de omgeving te leren kennen.

Het organiseren van gewenste activiteiten valt mee onder onze full-service die hoort bij het vakantiehuis. Breng ons tijdig op de hoogte van jouw wensen en wij zorgen voor de geschikte excursies ter plaatse.